589058.jpg

Suklaakakku joka vie kielen

 

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

3 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

4 rkl kaakaojauhetta

150 g voita tai margariinia sulatettuna

3 kananmunaa

1 dl kuumaa vahvaa kahvia

 

1. Sulata voi tai margariini. Jäähdytä.

2. Mittaa jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Sekoita.

3. Sekoita sokeri, vanilliinisokeri ja kaakaojauhe. Lisää jauhoihin.

4. Kaada rasva jauhoihin ja sekoita taikina tasaiseksi.

5. Vaahdota munat. Lisää vaahto taikinaan varovasti sekoittaen.

6. Lisää lopuksi kahvi vähitellen.

7. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.

8. Paista kakkua 175 asteessa, uunin alaosassa 40-50 minuuttia.

Itse koristelin kakun vielä kaakaonmakuisella tomusokeriseoksella ja nompparelleilla. Tein toisen samanlaisen kakun uuniin, jonka koristelin mansikanmakuisella tomusokerilla ja nompparelleilla.

Huom! Taikina jää erittäin löysäksi, "kaadettavaksi", joten ei kannata pelästyä. Kuuluu asiaan :).