582855.jpg

                                                                      *****HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ*****               

 

Tässä muutamia mietteitä lasten suusta, mihin Äitiä tarvitaan:

* Allekirjoittamaan epäonnistunut koe, josta isän ei tarvitse tietää mitään.

* Lohduttamaan.

* Testaamaan mitä kaikkea ihmisen hermot kestävät.

* Tikkujen pois ottamiseen.

* Riitelemään.

* Lukemaan tuntikausia ääneen vesirokkoiselle, ettei kutina tuntusi niin paljoa.

* Huolehtimaan kotieläimistä, jotka hankittiin vain sillä ehdolla, että itse huolehtisimme niistä.

* Antamaan vauhtia kelkkamäessä.

* Suunnittelemaan uusien lasten hankkimista.

* Säästämään sitä, mitä muu perhe on tuhlannut.

* Paikkaamaan housujamme.

* Tappamaan pelottavia ampiaisia, hämähäkkejä ja muita ötököitä.

* Pitämään kädestä lääkärissä.

* Poistamaan meidän purkat pöydänreunoilta, tuolien käsinojista, matoista ja vuodevaatteista.

* Antamaan lainaksi polkupyörää, kosmetiikkatuotteita, ketjuja, sukkia, kumilenkkejä, saksia, postimerkkejä - saamatta useimpia niistä koskaan takaisin.

                         ...ja vielä paljoon muuhun.

          ****Jumala ei voi olla kaikkialla, siksi Hän loi Äidin****

 

Tässä vielä kuvan kakun ohje, joka on Irish Coffee- juustokakku:

          Pohja:

          175 g kaurakeksejä

          75 g  margariinia

 

         Täyte:

         6 kpl liivatelehteä

         5 dl Flora vispiä

         400 g Creme Bonjour Maustamatonta

         2 dl sokeria 

         1 tl vaniljasokeria 

         3 rkl viskiä tai konjakkia (itse jätin alkoholin pois)

         1,5 dl kahvia

 

         *  Koristeluun kahvipapumakeisia (laitoin suklaanappeja).

 

1. Hienonna keksit ja sulatettu margariini monitoimikoneessa (koneettomana laitoin keksit pussiin ja hienonsin kaulimella naputellen ja kaulimalla).

2. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n. 24cm) pohjalle ja laita vuoan reunat kiinni niin, että paperi jää väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi.

3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Keitä vahva kahvi (esim. espresso, itse käytin tavallista kahvia) valmiiksi.

4. Vaahdota Flora Vispi. Lisää joukkoon tuorejuusto, sokerit ja viski/konjakki.

5. Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja sulata ne kuumaan kahviin. Lisää hieman jäähtynyt kahviseos vaahtoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle.

6. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai mieluiten seuraavaan päivään. Irrota kakku veitseä apuna käyttäen vuoan reunoilta. Avaa irtopohjavuoka ja siirrä kakku tarjoilulautaselle. Koristele kahvipapumakeisilla.