614085.jpg

Jottei menisi ihan sokerihumalan puolelle, niin tässä välillä vähän suolaista leipomusta, levylihapiirakkaa.

 

Taikina:

 

2,5 dl vettä

1 tl suolaa

200g margariinia

Vehnäjauhoja  (itse en ole mitannut, mutta taikina on hyvä kun irtoaa kulhon reunoista ja on pehmeän tuntuista).

 

Täyte:

n. 3 dl riisiä keitettynä

n. 800g jauhelihaa

Sipulia maun mukaan 

Jauhelihamaustetta maun mukaan

Näitä määriä voi muunnella sen mukaan, kuinka paksun levylihapiirakan haluaa. Jos taikinaa ja täytettä jää yli, niistä voi tehdä vaikka pikkupiiraita.

 

Taikinan toinen puoli kaulitaan ja asetetaan leivinpaperin päälle uunipellille. Lisätään täyte ja kaulitaan lopputaikina kanneksi. (Taita kannen reunat alimmaisen taikinan alle niin ei "tursoile").

Voidellaan kananmunalla ja paistetaan uunissa 225 asteessa kunnes on kullanruskea. (Itselläni ei ohjeessa ollut lämpötilaa, säätelin välillä rusketuksen mukaan :P).

Uunista oton jälkeen olen pehmentänyt taikinaa vielä asettamalla pyyhkeen levylihapiirakan päälle.