590058.jpg

Aikaisemmista leipomuksista jäi ylimääräistä Creme Bonjour Maustamatonta, joten käytin ne tekemällä muruleivoksia. Nämä on hyviä, suosittelen!

Tässä vielä ohje, jonka tein kaksinkertaisena ja siitä tuli uunipellillinen:

 

                  175 g margariinia

                  1,5 dl sokeria

                  1  kananmunan keltuainen

                  5 dl vehnäjauhoja

                  3 tl leivinjauhetta

                  3 tl vaniljasokeria

                  1 rkl vettä

 

                  Täyte:

 

                  500 g maitorahkaa

                  200 g Creme Bonjour Maustamatonta

                  2   kananmunaa

                  1   kananmunan valkuainen

                  3 tl vaniljasokeria

                  2 dl sokeria

                  4 rkl perunajauhoja

                  5 tl sitruunanmehua

 

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon keltuainen.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos vaahtoon.

3. Ota taikinasta erilleen 1/3. Sekoita jäljelle jääneeseen taikinaan tilkka vettä ja painele taikina leivinpaperilla vuoratun uunivuoan (20x30 cm) pohjalle.

4. Yhdistä täytteen raaka-aineet ja kaada seos piirakkapohjan päälle. Murustele lopputaikina täytteen päälle.

5. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 50 min.

6. Leikkaa jäähtyneenä, ja tarjoa esim. vadelmakastikkeen kanssa.