Aikaisemmista leipomuksista jäi ylimääräistä Creme Bonjour Maustamatonta, joten käytin ne tekemällä muruleivoksia. Nämä on hyviä, suosittelen!
Tässä vielä ohje, jonka tein kaksinkertaisena ja siitä tuli uunipellillinen:
175 g margariinia
1,5 dl sokeria
1 kananmunan keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä
Täyte:
500 g maitorahkaa
200 g Creme Bonjour Maustamatonta
2 kananmunaa
1 kananmunan valkuainen
3 tl vaniljasokeria
2 dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
5 tl sitruunanmehua
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon keltuainen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos vaahtoon.
3. Ota taikinasta erilleen 1/3. Sekoita jäljelle jääneeseen taikinaan tilkka vettä ja painele taikina leivinpaperilla vuoratun uunivuoan (20x30 cm) pohjalle.
4. Yhdistä täytteen raaka-aineet ja kaada seos piirakkapohjan päälle. Murustele lopputaikina täytteen päälle.
5. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 50 min.
6. Leikkaa jäähtyneenä, ja tarjoa esim. vadelmakastikkeen kanssa.
Kommentit