592030.jpg

Tämän kakun päällinen olisi kaivannut hieman enemmän tomusokeria, sillä suklaa tuntui imevän sitä vielä sen jälkeen kun olin jo ehtinyt poistaa "suikaleet" kakun päältä.  Joka tapauksessa tässä yksi kiva idea koristella  kakun päällinen. Kaupassa on myös valmiita sabluunoita, mutta itse suunnittelemalla saa minkälaisen päällisen haluaa: vain mielikuvitus rajana :)!

 

                  Suklaakakku

 

                  200 g taloussuklaata

                  200 g margariinia

                  4   munaa

                  2 dl sokeria

                  4 rkl kaakaojauhetta

                  1,5  dl vehnäjauhoja

                  1 tl leivinjauhetta

 

1. Sulata suklaa ja margariini yhdessä vesihauteessa.

2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos.

4. Siivilöi kaakaojauhe jauhojen sekaan ja sekoita kuivat aineet keskenään.  Lisää jauhot kevyesti nostellen taikinan sekaan.        

5. Levitä taikina tasaisesti voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa n. 45 min.

* Itse sulatin kakun päälle vielä suklaata, asettelin leikkaamani ohuet pahvisuikaleet kakun päälle ja ripottelin päälle tomusokeria. (Suikaleet tai muut koristeet voi tehdä myös tavallisesta leivinpaperista tai paperista).