614051.jpg

 

                  Suklaasydänkakku

 

                  150g margariinia tai voita

                  1   1/2 dl sokeria

                  2   munaa

                  2  1/2 dl vehnäjauhoja

                  3/4  dl kaakaojauhetta

                  2 tl leivinjauhetta

                  2 tl vanilliinisokeria

                  1/2 dl (n.40g) taloussuklaata rouhittuna

                  1  dl kermaviiliä tai omenasosetta

 

Pinnalle koristeeksi:

 

                   1 rkl kermaviiliä

                   n. 1  1/2 dl tomusokeria

 

Suklaakuorrutus:

 

                   50 g taloussuklaata

                   1 rkl kahvia

 

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon yhdessä rouhitun suklaan ja kermaviilin kanssa.

4. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun sydämenmuotoiseen tai rengaskakkuvuokaan.

5. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 45-50 minuuttia. Anna jäähtyä.

6. Sekoita kermaviiliin tomusokeri ja pursota seos raidoiksi kakun pinnalle.

7. Kuumenna kattilassa miedolla lämmöllä kahvi ja paloiteltu taloussuklaa. Sekoita kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä 3-4 minuuttia. Pursota seos valkoisen kuorrutuksen päälle päinvastaiseen suuntaan raidoksi.

Vinkit!

Tarjoa kakun kanssa aprikoosikastiketta tai vaniljajäätelöä.

Voit paistaa taikinan myös sydämenmuotoisissa pikkuvuoissa (12 kpl) tai paperisissa muffinivuoissa (16-18 kpl). Paista sydmenmuotoisia leivoksia 200 asteessa uunin keskitasolla n. 20 minuuttia ja muffineja n. 15 min.