559081.jpg

Nämä viipalepiparit on helppoja ja joutuisia tehdä. Hyviä!

Tässä vielä ohje (itse tein kerralla kaksinkertaisen taikinan):

                    200g voita (tai margariinia)

                    n. 2 1/2 dl sokeria

                    1 keltuainen

                   1 rkl siirappia

                   3 tl vanilliinisokeria

                   2 tl soodaa

                   4 1/2 dl vehnäjauhoja

 

1. Vaahdota voi ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuainen. Lisää siirappi.

2. Sekoita keskenään vanilliinisokeri, sooda ja vehnäjauhot. Lisää ne rasvaseokseen.

3. Muodosta taikinasta leivinpaperilla vuoratulle pellille noin 5cm:n paksuisia tankoja, jätä leviämisvara.

4. Paista 200 asteessa, kunnes pikkuleivät ovat kauniin kullanruskeita.

5. Leikkaa tangot hieman haaleina vinottain viipaleiksi.

 

Säilyvät hyvin pakkasessa (ellei joku ehdi syömään niitä ennen sitä ;) ).